SAASCOmachine

A gépek CE jelölésével kapcsolatban az alábbiakban tudunk Neked segíteni!

 

SAASCO_Gépek_CE_jelölése_kezdőlapra.jpg

SAASCOmachine5.jpg


SAASCOmachine feladata, hogy tanácsadással, képzéssel és vizsgálatokkal segítséget nyújtson a gépgyártók, tervezők, forgalmazók, üzemeltetők és átalakítók számára, annak érdekében, hogy a piacra és az egyes felhasználókhoz kizárólag a jogszabályoknak megfelelő, biztonságos gépek jussanak el!

SAASCOmachine szakmai oldala a 
gepek-ce-jelolese.hu
Látogasd meg a további részletekért!

A gépek CE jelölése egy több lépésből álló folyamat, amely elsősorban a 2006/42/EK direktíva előírásain alapul. A konkrét műszaki követelményeket azonban nem a jogszabályok, hanem a harmonizált szabványok tartalmazzák. Ezek határozzák meg azokat a minimális feltételeket, amelyeket a biztonság megvalósítása érdekében feltétlen teljesíteni kell!

Az egyes gép beépített részegységeinek CE jelölése önmagában nem elegendő, a komplex rendszerre vonatkozóan is el kell végezni a CE jelölési folyamatot az első üzembehelyezés előtt, és minden jelentős módosítást, átalakítást követően is!

Jelentős átalakításnak minősülnek a gépdirektíva által meghatározott alapvető követelményeket érintő módosítások, amelyek az eredeti gép kockázatait befolyásolják.

Szolgáltatásaink kiterjednek az egyedi és sorozatban gyártott új berendezésekre, de a részben kész, vagy éppen használt, esetleg átalakításra váró/átalakításon átesett gépekre, gyártósorokra, robotcellákra egyaránt!

Kérdés esetén keress minket bátran!